Iraschko-Stolz, Lundby és a németek ünnepelhettek Zaoban

Sapporot követően egy újabb japán helyszín, Zao látta vendégül a női VK mezőnyét egy hosszú hétvégén, ezúttal ugyanis a két egyéni mellett egy csapatversenye is sor került.

A pénteki első versenyen Daniela Iraschko-Stolz (93,5/92 m) bizonyult a legjobbnak, az osztrák klasszis ezzel idei második győzelmét szerezte. A második hely Sara Takanashié (92/94 m) lett, aki az elrontott sapporói hétvége után most hazai közönség előtt is dobogóra tudott állni. A VK-éllovas Katharina Althaus (89/94,5 m) lett a 3., míg legfőbb kihívója, Maren Lundby egy visszafogottabb, 89,5 méteres első ugrást követően másodikra 99,5 métert repült, ezzel végül 4. lett.

A pénteki verseny eredménye

Szombaton, a szezonban először csapatversenyt rendeztek, amelyet a favoritnak számító németek nyertek (Juliane Seyfarth, Ramona Straub, Carina Vogt és Katharina Althaus alkotta a győztes négyest), megelőzve a Irascko-Stolz vezette Ausztriát (Jacqueline Seifriedsberger, Eva Pinkelnig és Chiara Hölzl szerepeltek még a csapatban) és a szokásoshoz képest visszafogottabb Japánt (Yuki Ito, Yuka Seto, Kaori Iwabuchi, Sara Takanashi).

A csapatverseny eredménye

Vasárnap került sor a második egyéni versenyre, amelyet követően a norvégok ünnepelhettek, hiszen amellett, hogy Maren Lundby (96/92,5 m) nyerte a versenyt a második hely is az övék lett Anna Odine Strøm (91/95 m) révén, aki ezzel élete első dobogós helyét szerezte. Szintén idei első top3-mas eredményének örülhetett Carina Vogt (94,5/90 m), ami pedig a nagy neveket illeti Iraschko-Stolz (88/92 m) az 5., Takanashi (89/94,5 m) a 6., Althaus (83/92 m) pedig a 8. helyen végzett.

A vasárnapi verseny eredménye

A VK-összetettben Katharina Althaus továbbra is őrzi az első helyét, Lundby azonban a hétvégén tovább tudott hozzá közelíteni, Iraschko-Stolz pedig az újabb erős hétvégnek köszönhetően feljött a 3. helyre.

VK összetett

HelyVersenyzőOrszágPontszám
1.Karharina ALTHAUS622
2.Maren LUNDBY588
3.Daniela IRASCHKO-STOLZ459
4.Juliane SEYFARTH401
5.Sara TAKANASHI400
6.Lidija JAKOVLEVA345
7.Eva PINKELNIG314
8.Anna Odine STRØM287
9.Ramona STRAUB285
9.Carina VOGT285

VK összetett

A női VK sorozat a következő hétvégén Barcarozsnyón folytatódik!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s