FIS-kongresszus: Planicán rendezik a 2023-as VB-t, hivatalossá vált a versenynaptár az új szezonra

Az elmúlt héten ülésezett a Nemzetközi Síszövetség Görögországban, ahol az új szezonra vonatkozó szabályok és a versenynaptár végelegesítése mellett a 2023-as Északisí Világbajnokság házigazdáját is megszavazták.

Csütörtökön kiderült, hogy a negyedszerre pályázó, ám korábban még sosem rendező Planica nyerte a szavazást Trondheimmel szemben, így a szlovénok lehetnek majd a házigazdái a 2023-as északisí VB-nek. Mindez magyar szemmel is örömhír, hiszen tudjuk jól, hogy a szlovén-osztrák-olasz hármashatár közelében fekvő helyszín az itthoni szurkolók között is népszerű célpont. (Hát még, ha magyar versenyzőkért is lehetne majd szorítani!)

A 2022-es sírepülő világbajnokságot viszont Vikersundban rendezik majd, így a norvégok sem maradnak világverseny nélkül a közeljövőben.

A FIS síugró szakági bizottsága emellett jóváhagyta az áprilisi döntéseit a szabályváltozásokról, azaz, ahogy arról korábban beszámoltunk mindenképpen szigorítanak a lécek hosszát a versenyzők testtömegindexe alapján előíró táblázaton, ezzel próbálva megakadályozni, hogy a versenyzők túl soványak legyenek. Sőt, a döntéshozók amellett is állást foglaltak, hogy ha a mostani módosítás nem érné el a kívánt hatást, további szigorítás is következhet.

Emellett a versenynaptár is – az előzeteshez képest nagyobb módosítások nélkül – hivatalossá vált a 2018/19-es évadra. Ami ezzel kapcsolatban talán a legfontosabb, hogy a hírek szerint megegyeztek a FIS-el a norvég rendezők a trondheimi, a lillehammeri és a vikersundi sáncok egyelőre hiányzó hivatalos FIS-engedélyéről, így úgy tűnik, elhárult a néhány hete még egész reálisnak látszó veszély a Raw Air sorozat 2019-es megrendezésével kapcsolatban. Emellett a síszövetség illetékesei a wisłai és a klingenthali versenyeket is úgy hagyták jóvá, ha a szervezők telepítik az előírt szélfogóhálókat, a januári VK-futam Liberecben pedig még a Cseh Síszövetség megerősítésére vár.

Nyári Grand Prix 2018
Férfi Világkupa 2018/19
Női Világkupa 2018/19

 

FIS-kongresszus: Planicán rendezik a 2023-as VB-t, hivatalossá vált a versenynaptár az új szezonra” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s