Svájcban versenyeznek a héten a fiatalok – két síugrónk szerepel a junior vébén Kanderstegben!

A héten rendezik a Junior Északisí Világbajnokság versenyeit síugró Kanderstegben, amelynek edzései már ma megkezdődnek. A csütörtöki egyéni versenyeken pedig Vörös Virágnak és Molnár Flóriánnak is szurkolhatunk!

A svájci Kandersteg neve talán a legtöbb szurkolónak manapság nem cseng igazán ismerősen, pedig az alig kétezres településnek elég régi hagyományai vannak síugrás terén, hiszen már az 1920-as évektől állt itt sánc, amely ezidáig fénykorát alighanem a 80-as években élte, amikor rendszeresen rendeztek itt nyári versenyeket, még bőven azelőtt, hogy a Nyári GP egyáltalán elindult volna. Ezt követően inkább hanyatlás következett, mígnem 2015-16-ban teljesen felújították a sáncokat, amelyek közül a legnagyobb, a HS106-os normálsánc, amelyen a fiúk és a lányok versenyét is rendezik majd.

Ami a mi szempontunkból az előzményeket illeti, Vörös Virágért a legutóbbi hétvégén is izgulhattunk a ljubnoi VK-futamokon, ahol Virág a kvalifikáción egy 47. és egy 42. helyet szerzett, utóbbival igen közel kerülve ahhoz, hogy pályafutása során először a fő versenyen is bemutatkozhasson, azonban egyelőre ez még várat magára.

Molnár Flórián legutóbb Planicán szerepelt FIS-kupa versenyen, ahol a népes mezőnyben elért 57. és 71. helyezésével szintén szépen helyt állt. Mind a fiúk mind a lányok mezőnyében szerepelnek a VK-ból is ismert versenyzők a rajtlistán. A célkitűzés Virág esetében a legjobb 30., Flóriánnál pedig a top50-be kerülés.

Ami nekünk szurkolóknak ezen kívül még jó hír, hogy az ígéretek szerint a szokásos élő eredményközlő rendszer mellett online-streamet is kapunk majd a versenyekhez, érdemes tehát már előre bevésni a naptárba a csütörtök délutánt, amikor a női és a férfi egyéni versenyeket rendezik.

Rajtlista, nők
Rajtlista, férfiak

Ami a folytatást illeti, mint azt Molnár László szakágvezetőtől megtudtuk, februárban Breitenbergben (febr. 10-11.) és Villachban (febr. 24-25.) női és férfi FIS-kupa futamokon, illetve a kettő között Brotterodeban (febr. 17-18.) női kontinentális kupában tervezik az indulást a magyarok.

A junior VB egyéni síugróversenyeinek programja:
Január 30. kedd
16:00 Hivatalos edzés, nők
19:00 Hivatalos edzés, férfiak
Január 31. szerda
16:00 Hivatalos edzés, nők
19:00 Hivatalos edzés, férfiak
Február 1. csütörtök
15:00 Próbasorozat, nők
16:15 Női verseny
18:00 Próbasorozat, férfiak
19:15 Férfi verseny

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s